понеделник, 22 февруари 2016 г.

Пилешки крилца с дип от патладжан и пиперки




Продукти:
  • пилешки крилца
  • черен пипер
  • соев сос
  • 1/2  печен патладжан
  • 2 зелени печени пиперки
  • 2 червени печени пиперки
  • 2 с. л. кисело мляко
  • 2 с. л. зехтин
  • сол на вкус
  • 1 скилидка чесън


Приготвяне:
Крилцата се посоляват, поръсват се с черния пипер и соевият сос и се оставят да отлежат около 1 час. 
Овалват се в брашно и се пускат в загрята мазнина да се пържат. Пържат се на среден огън, като се обръщат периодично.
Изваждат се върху кухненска хартия да се отцеди излишната мазнина. 


В голямата купа на Нутрибулет на Делимано се поставят патладжана, печените пиперки, киселото мляко, солта, зехтина и чесъна.


Поставя се екстрактор острието и се пуска Нутрибулета
Дипът е готов за секунди.

Остава да аранжирате порциите и да поднесете с най-голямата си усмивка и мили думи. :)


Да ви е сладко! 

6 коментара:

  1. Че е всукно, спор няма! Много апетитна чинийка, Хриси!
    Усмихната седмица.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, мила Габи!
      И на теб пожелавам прекрасна седмица! :)

      Изтриване
  2. Разкош! Абсолютно всяка част в чинийката ме привлича! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Вкусен дип и чудесно съчетание с хрупкавите крилце!
    Приятна вечер, Хриси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Инче, благодаря ти, скъпа, за вниманието!
      Спокойна вечер! :)

      Изтриване