сряда, 9 юли 2014 г.

Бухтички, които се обръщат сами



 Бухтичките са по рецепта на една дама, която (от когато я открих )винаги буди в мене възхищение. Приготвяла съм доста нейни рецепти и винаги са се получавали сполучливи и много вкусни. Благодаря на Илиянка от ,,Щъркелово гнездо'' за всичко споделено и представено от нея по достъпен и лесен начин!
Когато прочетох рецептата, да си призная честно бях скептично настроена по отношение на пържене в толкова много мазнина..., но учудващо бухтичките станаха много вкусни и въобще не бяха мазни.
Ето и рецептата, която не съм променяла.

Продукти:
  • 3 яйца М
  • 1 кофичка кисело мляко (400 г)
  • 4 с. л. олио
  • 1 с. л. захар
  • 10 г бакпулвер
  • 1 с. л. ракия
  • 3 ч. ч. брашно (500 г)
  • 1/2 ч. л. сол

Приготвяне:
Яйцата се разбиват леко с тел. Прибавят се млякото, олиото, захарта и ракията. Ето и тайната, за да не поемат много мазнина при пържене, се прибавя ракията. Съставките се объркват до хомогенност.
Брашното се пресява, заедно с бакпулвера и солта. Прибавя се постепенно към сместа, като се бърка непрекъснато с лъжица. Получава се много гъста каша.
Тестото се оставя да почине 10 минути.
За да се обръщат сами бухтичките трябва да се пържат в много мазнина. Така, че налейте олиото най-добре в малка касерола.
Когато олиото е загрято на среден огън, се взима от тестото с чаена лъжичка и с помощта на друга лъжица се пуска в мазнината. Когато бухтичките се опържат от едната страна те сами се обръщат... е, може и да има някоя по-мързелива :), но вие ще и' помогнете.
Пържат се до готовност, като се изваждат върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
На бухтичките им подхожда както сирене, така и сладко от любим плод.


Лесно, бързо и вкусно, идеално за всички домакини, които сутрин не обичат да стават рано, а семейството вече се е наредило за закуска.

2 коментара:

  1. Направих ги точно както сте ги описали, станаха идеални. Не сте написали захарта и солта кога се добавят. Аз сложих захарта в яйцата, солта в млякото - дано не е било грешка :) Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ви за доверието, ЛуАн! Радвам се, че бухтичките са Ви харесали!
      Благодаря Ви и за корекцията в рецептата!

      Изтриване